Види тенісних столів

Тенісний стіл - головний атрибут настільного тенісу. Від параметрів і якості тенісних столів залежить їх придатність до проведення тренувань і змагань різного рівня. Для якісної гри важливі не тільки розміри столу, але і якість його складових матеріалів, правильне забарвлення і т.п. Виходячи з цілей експлуатації тенісні столи бувають професійні та аматорські. Нижче наведені гідності всіх типів тенісних столів, в тому числі всепогодніх і для закритих приміщень.


Професійні тенісні столи
Використовуються при проведенні професійних змагань. Їх габарити і якість відповідають всім світовим нормам і стандартам ITTF. Фібролітових стільниця стійка до зовнішніх деформацій і забезпечує максимально рівну поверхню. Вона покрита спеціальним лаком з антибліковим ефектом, який також сприяє кращому зіткненню з м'ячем. Конструкція професійних тенісних столів може бути як складна, так і цілісна. Більш надійними і довговічними вважаються агрегати з цільної конструкцією, але вони не так легко піддаються транспортуванні. Всі професійні тенісні столи мають надміцний раму з регуляторами нерівності підлоги.


Аматорські тенісні столи
Такі столи використовуються для тренувань і проведення аматорських турнірів. Їх розміри можуть коливається в найширшому діапазоні, як правило менше стандартних розмірів (274 х 152,5 х 75 см). Аматорські тенісні столи найчастіше використовуються в домашніх умовах. Їх компактність і складна конструкція дозволяють грати в приміщеннях з будь-якою площею. Такі агрегати стануть відмінним подарунком для дітей. Низька висота аматорських столів робить їх придатними для дітей від 7 років! Висока якість складових матеріалів і міцність рами допоможуть вашим дітям отримати максимальне задоволення від гри в настільний теніс.


Залежно від місця передбачуваного використання тенісні столи можуть бути всепогодні і для закритих приміщень. Вони виготовляються з різних матеріалів, що володіють потрібними властивостями для оптимального відскоку м'яча і довговічності стільниці.


Тенісні столи для закритих приміщень
На відміну від професійних тенісних столів, більшість таких моделей мають більш тонку стільницю. До слова, це не робить їх менш надійними. Товщина стільниці може вплинути тільки на її довговічність. З огляду на гарантію 10 років на якість ігрової поверхні, можна бути абсолютно в ній упевненим. Тенісні столи для закритих приміщень мають спеціальне покриття антивідблиску. Це дозволяє уникнути відображення від поверхні столу променів світла. Унікальна складна конструкція столів дає можливість швидкої збірки і транспортування, а також дозволяє проводити тренування одній людині. Для цього достатньо закріпити будь-яку половину столу в вертикальному положенні. У комплект таких агрегатів входить високоякісна інтегрована сітка.


Тенісні столи всепогодні
Призначені для експлуатації та зберігання на вулиці, незалежно від погодних умов. Унікальне покриття з меламіну смоли робить їх волого і термостійкими, а також забезпечує оптимальний відскік м'ячів. Технологія Compact Technology дозволяє складати одну зі сторін столу для самостійних тренувань. Механізм фіксації DSI забезпечує стійкість столу навіть на нерівній поверхні. Тенісні столи всепогодні мають вбудовану сітку і спеціальні кишені для зберігання ракеток і м'ячів. Транспортувальні коліщата дозволяє легко переміщати всю конструкцію з місця на місце. Найбільш часто всепогодні тенісні столи використовують на спортивних майданчиках, в парках атракціонів і т.п.


Вибрати тенісний стіл не так просто як здається на перший погляд. Для проведення ефективних і комфортних тренувань потрібно враховувати цілий ряд різноманітних чинників ...

click fraud detection